Smršťovací obrázky Tvoření s dětmi

Chcete děti zabavit a zároveň jim ukázat kouzlo?? Potom vám radím pořídit jim sadu SHRINK ART – jedná se o speciální fólii, na které jsou předtištěné obrázky, které děti mohou libovolnými pastelkami (tedy nejen těmi, které jsou přiložené) vybarvit.Vybarvuje se na stranu, která je označená nápisem COLOUR THIS SIDE.

 Po vybarvení dítě obrázky vystřihne – případně mu s tím pomůžete.

Vystřihněte i dírku – tam si můžete pomoci děrovačkou, ale doporučuji dírky ještě zvětšit nůžkami,  protože po upečení se smrsknou a do dírky z děrovačky neprostrčíte přiložený řetízek…

Vystříhané obrázky naskládejte na plech pokrytý pečícím papírem obarvenou stranou dolů.Elektrickou troubu zapněte na 150°C a nechejte 2 minuty předehřát.Poté vložte plech s naskládanými obrázky do trouby.

 Působením tepla se nejdříve obrázky zkroutí … pak se začnou narovnávat… jakmile jsou rovné, vytáhněte plech z trouby, zapékání je hotovo. Většinou se jedná o několik minut – dle výkonu trouby – ta moje zapékala cca 1 minutu.

Zapečením se obrázky zmenší o více než polovinu – viz. obrázky…Nechejte vychladnout.

Po vychladnutí jsou obrázky tvrdé, připomínají kousky plexiskla a kresba vašeho dítěte je díky smrštění sytá.

Obrázky můžete kombinovat s provázky scoubidou, navlékat na náramky, udělat z nich přívěsky na klíče apod.

POZOR: Nepoužívejte plynovou ani mikrovlnou troubu!!

Soupravy se smršťovacími fóliemi, ale i čistou smršťovací fólii můžete zakoupit v našem e-shopu.
Přeji vám spoustu zábavy při tvoření s dětmi – pamatujte, že chvilky strávené při společné práci jsou pro děti velice důležité…

 

 

Komentáře