FIMO kraslice Dekorace

Návod na velikonoční vajíčka potažená polymerovou hmotou pro vás připravila opět Radka Fleková – fimokouzelnice :-))  Připravte si: vyfouknutá vajíčka, millefiori válečky (z Fima nebo Prema)- můžete zužitkovat všechny přebytky…ostrý řezák, špejli, podložku (ideálně keramickou kachli)  Ze vzorovaného millefiori nebo klimt válečku krájejte co nejtenčí plátky.   Vyfouklé vajíčko navlékněte na špejli – lépe se vám bude pracovat.
Na skořápku postupně dávejte nakrájené plátky …jednotlivé plátky se mohou lehce překrývat.
Pokračujte dokud neoblepíte celé vajíčko.   Jakmile bude celé vejce oblepené plátky fima, sundejte je ze špejle a lehce válejte v dlaních.
Nespěchejte ani příliš netlačte – skořápka by vám mohla prasknout.   Válejte v dlaních tak dlouho…dokud se jednotlivé plátky  nespojí. Tohle je velmi uklidňující činnost a baví i děti:o)   Vajíčko opět navlékněte na špejli, položte přes misku nebo hrneček a upečte.
V elektrické troubě na 110°C po dobu 30 minut.  Po vychladnutí můžete „kraslice“ nalakovat.

  Výhodou těchto kraslic je jejich nerozbitnost a to, že odolávají rozmarům počasí…můžete je tedy bez obav použít i k dekoraci venku. Ven ovšem nedávejte lakovaná vajíčka.

Komentáře