Kraslice z děrovačky Tvoření s dětmi
    Moje nadšená scrapbookářka a majitelka mnoha ozdobných děrovaček pro vás připravila malý nápad jak využít papíru a zmíněných děrovaček na dekoraci velikonočních kraslic…. 
 

Připravte si papír, děrovačku kytičku, vyfouklé vajíčko a akrylovou barvu. 

 

     Vajíčko si přetřete barvou – lepší než jedna tlustá stékající vrstva jsou dvě tenčí. Natřete štětcem jednu vstvičku, nechcejte zaschnout a poté natřete druhou. 
   

 Děroovačkou si vycvakejte kytičky… na jedno vajíčko je jich třeba celkem dost 🙂

Středy kytiček namalujte žlutou fixou. 

     Dispersním lepidlem přilepujte na vajíčko kytičky. 
     Lepidla dávejte jen trošku doprostřed.
     Jakmile zaschnou přilepené kytičky připravte esi 3D lak (ale není to nutné, kytičky jsou krásné i bez použití tohoto laku) 
   

 Nanášejte kapku 3D laku do středu, nejdříve je lak matně bílý, po zaschnutí ale zprůhlední a udělá tak na kytičkách 3D efekt. 

Stejným způsobem by šla použít do středů žlutá perličková kontura Perlen Pen. 

     Nika pro vás připravila ještě jedno polepené vajíčko. Protože jako zkušená tvořitelka nevyhodí nic, protože by se to mohlo hodit, využila na vykrajování místo papíru list z katalogu. 
   

 Z barevných okének si vystřihovala děrovačkou motýlky a ohýbala jim křidélka směrem nahoru. 

Vajíčko tentokrát nemalovala štětcem, ale naťupkala pomocí bílé akrylové barvy houbičkou. Opět bylo nutné udělat dvě tenké vrstvy. 

   

 A disperzním lepidlem přilepovala. Lepidla si nanesla trošku na plastový talířek, motýlky chytala za křídla a namáčela do lepidla pouze střed – tělíčko a přilepovala. Motýlci tak vypadají jako v letu…. 

 

 

   

 Tento nápad si Nika přivezla z Dortmundu – tedy kromě jiného :-)) 

 

TIP: nemáte doma odzdobné děrovačky?? Nevadí – vycvakejte si obyčejnou děrovačkou barevná kolečka a polepujte jimi kraslice – buď nahodile nebo v nějakých tvarech 🙂 

Některé z vás jsou mimořádně rychlé – v den, kdy vyšel tento článek dala do alba na Facebooku fotografie polepených kraslic v košíku Jana Mrhalová – moc hezké provedení, skládané kytičky jsou také zajímavé a dozdobení korálkem nápadité… díky.

 

Komentáře