Frapé Různé nápady z kuchyně
  Frapé neboli ledová káva je skvělý nápoj v horkých letních dnech. Návodů jak ji připravovat je spousta, já jej mám od známé – řekyně a vždy si na ni vzpomenu, když si objednávám frapé někde v restauraci a přinesou mi našlehané mléko s kávou… 🙂
     Na přípravu budete potřebovat kávu – nejlépe Nescafé Gold nebo Sensation. Dále plnotučné mléko, studenou vodu, cukr a led. Případně ještě vanilkovou zmrzlinu (doporučuji). 
     Důležitým pomocníkem je tzv. frapovač. Tento je přímo z Řecka, stál 10 euro a pokud se tam letos v létě vypravíte, určitě doporučuji koupit. Je mnohem lepší než ty se spirálkami, které se dají koupit v Čechách.
Tady je na konci takový zprohýbaný malý šestiúhelník.
     Do vyšší sklenice nasypte lžičku kávy a lžičku cukru (a to i v případě, že normální kávu nesladíte, frapé musí být trošku sladké, jinak není dobré :-))
     Nalijte cca půl deci vody (opravdu to stačí) a vyšlehejte frapovačem vysokou hustou pěnu. Jak vidíte na snímku, tak z tolika málo vody se vyšlehala takto vysoká pěna.
     Pěna je tak hustá, že kostka ledu zůstane po vhození nahoře.
   

 Opratrně dolijte plnotučným mlékem (fajnkšmekři klidně mohou smetanou :-), přidejte led a lžíci zmrzliny, povrch pěny můžete ještě posypat skořicí

 

      … a  nezbytné brčko… sedněte na terasu a představujte si šumění moře…

 

Komentáře