Kraslice decopatch Dekorace

Zkoušeli jste polepovat kraslice ubrouskovou technikou?? Pokud ano a líbilo se vám to, tak tuto techniku si přímo zamilujete… zkuste s námi decopatch…. Kromě vyfouknutých vajíček (lze použít i vatová vejce či plastová) budete potřebovat lepidlo na decoupage a decopatch papíry. Papíry natrhejte na malé kousky a postupně přilepujte na skořápku. Vždy musíte dát trošku lepidla pod papír a štětcem od lepidla i přetřít. Díky tomu již poté není třeba vajíčka lakovat, lepidlo na decoupage po zaschnutí zprůhlední a nahrazuje tak i funkci laku.

Na vajíčka je lepší papír trhat, malé kousky pěkně kopírují tvar vajíčka. Na rovné podklady můžete papír i stříhat na proužky či jiné tvary…

Na rozdíl od decoupage, kde se používají ubrousky, jsou papíry méně průsvitné a tudíž nemusíte hnědá vajíčka přetírat na bílo. Dokonce ani tmavě zelené pštrosí vajíčko nebylo nutné přetírat… (viz obrázek).

  Kromě kraslic můžete zkusit polepit třeba výřezy písmen. Postup je stejný a opět je lepší trhat malé kousky. Sice je tu rovná plocha, ale hodně záhybů, které lépe zvládnete pomocí natrhaných dílů.  Zajímavě vypadá i kombinace několika papírů.

 

Komentáře