Puntíkománie Nápady

Natočila jsem pro vás v Loskutákovi příspěvek o tečkování – inspirovali mne původní obyvatelé Austrálie – tzv. aboridžinci – jejichž obrazy jsou plné malých teček a bodů, protože věří, že celý náš život a svět se skládá z malých teček – zážitků, vjemů, drobností a ty utváří jedinečný celek…  a protože se do příspěvku vždy nevejde vše, tak ještě pár fotek a informací tady na netu.
  Zdobení tečkami je velice jednoduché a můžete k němu využít buď párátek či vatových tyček, ale mnohem lépe fungují lahvičky na kontury – buď takové jaké jsou – pak dělají větší tečky nebo s našroubovanou redukcí – kovovým hrotem, díky které docílíme malých teček.

Tečky nejlépe vyniknou na tmavém podkladu. Tady jsem koupila přímo zrcadlo s černým rámem v Ikea. Návod na malování tohoto zrcadla najdete ZDE.

  Malými tečkami oživíte i textil. O tečkování textilu místo konturování jsem vám již na stránkách psala ZDE.  Tohle triko je putovní televizní… začala jsem jej dělat ve vysílání České televize v Brně, něco dodělala ve Snídani s Novou a pak pár detailů dotiskla a nažehlila na kurzech… Byl to celkem pel-mel. Tečky celý celek sjednotily….  Tečkování můžete zkombinovat i s technikou decopatch….  Boky jsou polepené papíry na decopatch a vnitřek nejdříve natřen na černo a potom vyzdoben tečkami.  Obraz 50x50cm, který skryl skříňku s rozvody na WC…. opět puntíky.  Obraz 20x60cm s rybkami – jak na něj se dozvíte ZDE

Nesměly chybět puntíkaté šperky. Návod na puntíkování najdete v projektu Veroniky Sturdy v knize Polymerové nebe.   Teček se dočkala i váza…. Tečkování můžete využít i na porcelán, pokud použijete fixy na porcelán.   A aby to nebylo líto posteli, koupila jsem v Ikea skvělé puntíkaté povlečení….

Sama jsem se také vybavila krásnou puntíkatým tričkem, které mi ušila Martina Šoustková – bohužel pro kamery to nebyla správná volba – puntíky na triku interferovaly….  a tak jsem se musela převléknout… tudíž budu v černém….

A slibuji, že se k jednotlivých projektům ještě vrátím v samostatných článcích.

Také si můžete přehrát video z pořadu Rady ptáka Loskutáka, kde jsem vám tuto techniku představila.

 

Komentáře