Různé nápady z kuchyně / vegan

V Thajsku mne nadchly mixované nápoje plné ovoce – tzv. smoothie. Poté co jsme přijeli domů, zkusila jsem je namixovat v běžném mixéru, ale byly hodně „hrubé“ a tak jsem začala pátrat po mixéru, který by je namixoval dohladka a objevila jsem NutriBullet.
  Kromě mixování ovoce jsem měla požadavek, aby stroj také mixoval různá semínka. Hodně lidí na mixování semínek používá kávomlýnky, ale to by znamenalo další přístroj navíc.

Když jsem procházela internet, tak právě v tomto bodu mne NutriBullet zaujal.

Většina jiných přístrojů se o této funkci nezmiňovala.

   Na mletí semínek má přístroj zvláštní nože. Výhodou je, že můžete použít i malé množství semínek. Lněná semínka se totiž nesmí dělat do zásoby, protože rychle žluknou.   Mise splněna – lněná semínka se za pár vteřin změnila na jemnou mouku….  Dřív jsem je drtila v hmoždíři a byla to sakra těžká práce 🙂   Na samotné smoothie se používají vyšší nože. Ty zvládnou i led nebo mražené ovoce.   Přístroj je sice robusní, žádné tintítko, ale díky zpracování je malý a nezabere mnoho místa. A i já, odpůrce zastavěné kuchyňské linky čímkoli jsem mu udělala stálé místo a tudíž je vždy po ruce.

Mixuje rychle a nejlepší je, že údržba je velice jednoduchá. Jak nože, tak nádoby stačí propláchnout pod tekoucí vodou.

O tom se špatně píše, určitě vám natočím později video, aby to bylo zřetelné.

K dispozici máte tři nádoby – jednu, ve které umixujete 600 ml nápoje a dvě menší po 300 ml. Všechny se dají použít i jako nádoba na pití, protože jsou k nim šroubovací hrdla.

 Nápoje umixované NutriBulletem jsou opravdu smoothie – tj. hladké. Díky nim do sebe přes den dostanete spoustu ovoce a zeleniny, včetně vlákniny.

Myslím, že zejména u dětí je to neocenitelné. Ale ruku na srdce, kolik jablek či jiného ovoce přes den sníte vy?? Zkuste si je ale namixovat a uvidíte jak je to jednoduché.

Já těmito nápoji nahrazuji často snídaně a svačiny. Ale lze je použít i místo večeře. Vše záleží na vás, vašich chutích a kombinacích.

Denně přidávám na Facebook jeden mixovaný nápoj – sledujte mé stránky.

Kromě ovoce mixuje i led na jemnou tříšť, takže v létě můžete mixovat ovoce spolu s ledem a získáte tak osvěžující sorbet… Často mixuji i mražené ovoce, které skvěle nápoje ochladí.

   Na FB jsem byla požádána, abych vyzkoušela mletí obilí….  použila jsem červenou pšenici. A tady je výsledek – po necelé minutě se zrna změnila na mouku….. Díky NutriBulletu si také připravuji snídaně – dříve jsem hodně snídala jogurty a trošku mi chyběly při přechodu na rostlinou stravu (dají se koupit třeba sojové, ale nezaujaly mne chutí) a tak si teď ráno mixuji podobné směsi jako tato: nejdřív namelu lněná semínka a nějaké ořechy na jemný prášek a pak přidám vodu, banán a třeba datle (nebo jiné další sladké ovoce) a trocha vody a po minutě mixování mám skvělý krém k snídani…  občas dávám půl avokáda, kakao nebo karob apod… NutriBullet je také skvělý pro výrobu rostlinných mlék – třeba kokosového, makového, mandlového….. Po měsíci používání jsem stále spokojená. Nelituji peněz, které jsem za něj dala. Podle mého jsou to peníze investované do mého zdraví.

Až poté, co jsem si mixér koupila, jsem zjistila, že ho má i princezna Kate a moderátorka Oprah 🙂 Tudíž jsem v dobré společnosti 🙂

Více podrobností o přístroji najdete zde.

  Recepty na smoothie najdete ZDE. Snažím se každý den přidávat nové varianty, jsem zvědavá jak dlouho mi to vydrží :-)) Dodatečně jsem k přístroji dostala knížku, kterou všichni, co si objednali stroj později, dostávají s přístrojem…. je skvělá, kromě návodu jsou v ní recepty na smoothie, ale hlavně – šestitýdenní jídelníček pro očistu organismu – a 99% receptů je vegan (rostlinných) – tudíž si říkám, že nejspíš na té mé stravě něco bude, když už i v Americe tento životní styl podporují jako zdravotně prospěšný…..

Pokud si přístroj zakoupíte, tak je dobré dodržovat pokyny v návodu. Pokud návody nečtete, tak tady je hezky graficky zpracováno jak na to.

A stane-li se vám přesto, že naplníte moc, špatně zašroubujete apod. a obsah vám vyteče a zašpiní přístroj a třeba i zateče kam nemá, tak se může stát, že zaschlé jídlo zacpe co nemá a přístroj nejde spustit – tady je moc pěkné video jak si pomoci doma sami, než jej půjdete reklamovat 🙂

 Rozhodujete se, zda koupit 600W přístroj nebo silnější 900W – zkusila jsem oba a tady jsou moje zkušenosti.  Zkusila jsem i burákové máslo a šlo to krásně…   Také si můžete umixovat moučkový vanilkový třtinový cukr Zvládne umixovat i mandle na krém…. A nemusíte v něm dělat jen sladké věci či nápoje, třeba taková omáčka z kešu oříšků je také z NutriBulletu. Nejen v létě určitě oceníte, že v NutriBulletu můžete dělat osvěžující zmrzliny a ledové tříště – například takovou mátovou jen tak někde nekoupíte… Skvělým pomocníkem byl i pří výrobě sýra z kešu oříšků.. tzv. kešurelly.

Protože mé nadšení z toho přístroje neutuchá, natočila jsem pro vás i reklamu 🙂

 

Komentáře