Mandlový krém/máslo Různé nápady z kuchyně / vegan

Máte rádi nutellu? Pak určitě vyzkoušejte i mandlový krém….
 Nedávno jsem ve zdravé výživě zahlédla mandlový krém. Protože mám ráda Nutellu, tak jsem si říkala, že bych ho vyzkoušela.

Nicméně po přečtení etikety (co jím rostlinou stravu, tak trávím čtením etiket velice mnoho času) jsem zjistila, že kromě mandlí a mandlové moučky (které tvořily celkem 65%) obsahuje i palmový tuk…. což mne od koupě odradilo….

A i cena byla celkem vysoká – 163,- Kč za 250g (z čehož mandlí celkem bylo dle etikety jen 165g)

 Ale chuť na mandlový krém nepřešla a tak jsem si koupila 200g mandlí za 89,- Kč. Nasypala jsem je do menší nádobky NutriBulletu a nasadila nízké (mlecí) nože.   Mixovala jsem dvakrát po 20s.   Bylo vidět, že se z namletých mandlí začal uvolňovat tuk….   Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup – použila jsem pět lžic. Zavřela a mixovala ještě 10s. A tady je hotový krém. Příště bych asi dala více sirupu, aby to bylo tekutější. Ale to je na vás….

Mandlový krém/máslo (názvosloví nechám na vás) je velice nebezpečné… tak nějak ochutnáváte lžičkou a najednou je půlka pryč 🙂

Skladujte v lednici. Využití stejné jako třeba zmiňovaná Nutella…..

 

 A protože razím heslo ani kousek nazmar, tak do nádoby od mandlového krému nalijte mléko (já použila domácí kokosové), promixujte nízkými noži, čímž je také vyčistíte a poté přidejte ovoce a vysokými noži NutriBulletu namixujte smoothie.

 

Komentáře