Smoothie Mojito a Piňacolada Různé nápady z kuchyně / vegan

Horké dny se pomalu blíží a pokud máte rádi koktejly, tak tady jsou pro vás dva nápady, jak zkombinovat smoothie a vaše oblíbené, lehce alkoholické, koktejly….  na jejich přípravu opět využiji svůj oblíbený NutriBullet.

Začneme jahodovým mojitem, ve kterém všechnu mátu vypijete… což mi přijde mnohem lepší, než když ty úžasné lístečky po vypití mojita vylijete do záchodu….

Připravte si jahody, limetku, mátu, třtinový cukr a led.

Můžete to vše umixovat najednou, ale pak to nemá to dvoubarevné kouzlo… Já mixuji zvlášť mátu s limetkou a třtinovým cukrem a jahody s ledem…

 Na toto množství dám 250 ml vody a rozdělím je – cca třetinu k mátě a dvě třetiny k jahodám… umixuji. Do vysoké skleničky nalijeme jahodovou část a poté pomalu lijeme mátovou….  dětem necháme tak a dospělým dolijeme podle chuti bílý rum… podáváme s brčkem a každý ať si mixuje sám…. Dalším oblíbeným smoothie ala koktejl je piňa colada. Budete potřebovat ananas (mražený či čerstvý), domácí kokosové mléko (nebo kupované), trochu třtinového cukru (podle sladkosti ananasu)… Opět přidáme led a rozmixujeme v NutriBulletu.  Vršek můžete posypat skořicí. Dospělým opět dolijeme rum…. A pokud na vykrajování ananasu používáte stejné udělátko jako já, tak můžete „obal“ využít jako nádobu pro dvojitou porci :-))

Komentáře