NutriBullet – 600W nebo 900W?? Různé nápady z kuchyně / Vlog

Slíbila jsem srovnání obou typů NutriBulletu – tj. 600W a 900W.  Je to moje čistě subjektivní srovnání a nijak jej neovlivnila má spolupráce s firmou Delimano. Nicméně této firmě děkuji, že jsem měla možnost vyzkoušet oba :-))

 Těla strojů jsou stejně velká, jen jinak barevně vyvedená, a silnější stroj je i těžší. Z technického hlediska má 900W stroj o 15000 otáček více než 600W.  Díky tomu rychleji mixuje, ale zároveň je hlučnější než 600W. Tudíž pokud chcete mixovat brzy ráno a máte tenké stěny a nerudné sousedy, tak myslím, že 600W je bude prudit méně J

V základním vybavení se liší velikostí větší nádoby. Zatímco u 600W má větší nádoba 600ml, tak u 900W je to 800ml.

600W přístroj má dva nože – nižší na mletí ořechů a semínek a vyšší na mixování smoothie apod. Silnějí 900W přístroj má pouze jeden vysoký nůž, protože i ořechy a semínka zvládne tímto, díky vyšším otáčkám.

Pokud chcete ořechy nasekat tak, aby tam zbyly kousky, tak to se vám povede jen u 600W, silnější dělá rovnou pastu či kaši….

Z mého hlediska jsou stroje srovnatelné, silnější prostě mixuje rychleji, ale nikoli o minuty, ale o vteřiny….  A pokud bych měla poradit při výběru?? Pokud budete používat přístroj pro sebe a max. jednoho dalšího člověka (tj. mixovat smoothie pro dva lidi naráz) tak vám bohatě stačí 600W. Pokud jste velká rodina, tak je výhoda silnějšího přístroje, který zvládne udělat tři a více porcí najednou (záleží na velikosti skleničky).

 

Výhodou silnějšího stroje je pro mne třeba právě použití pouze jednoho typu nože, protože si denně mixuji ráno lněné semínko do svých ovocných kaší, které snídám místo jogurtů. Tam oceňuji, že nemusím přendavat nože jako dříve….

 Ať si vyberete jeden či druhý typ, chybu neuděláte. Já mixuji několikrát denně již půl roku a mé nadšení neopadá. 

Stále přicházím na nové využití přístroje….  A postupně vám své nápady přidávám do základního článku o NutriBulletu.  Právě chystám prozradit, jak si lehce udělat ledovou kávu nebo mojito, ve kterém všechu mátu vypijete…

Komentáře