Domácí lepidlo na papír Ostatní

Připravovala jsem pro pořad Rady ptáka Loskutáka dýně technikou papmaché a zjistila jsem, že mám šílenou spotřebu lepidla. A tak jsem hledala recept na výrobu lepidla na papír v domácích podmínkách… a našla…

Nejprve jsem musela zajít nakoupit suroviny. Přesně ty, kterým se snažím ve stravování poslední rok vyhýbat a proto je nemám doma – bílou mouku a moučkový cukr. Takže pokud jste mne zahlédli v Tescu je kupovat, tak vězte, že to bylo opravdu jen za účelem výroby domácího lepidla na papír.

PS. A jen se mi potvrdila moje teorie, že se jedná opravdu o něco, co bychom neměli jíst, když z toho jde vyrobit lepidlo 🙂

Při výrobě jsem postupovala přesně podle tohoto NÁVODU – nicméně stejně se mi stalo, že jsem měla uvnitř menší cucky. Proto jsem nechala směs vychladnout a poté ji přendala do svého NutriBulletu a dohladka rozmixovala.

Ihned jsem lepidlo vyzkoušela a skvěle lepí ubrousky, papírové utěrky a tenké papíry. Jiné jsem zatím nezkoušela, ale i tak jsem velice spokojená, protože na výrobu papírových dýní jsem tuto dávku vyráběla třikrát.

Uschovávám ve sklenici, kterou jsem polepila černou samolepící fólií a popsala bílým permanentním fixem.

 

 

Komentáře